De werkplek van Gert

  • 12 december 2022
  • 3 min.

Gert is rayonleider in regio Twente. Gert is samen met zijnteam in de regio Twente verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele uitvoering aan (interieurverzorgers) van meerdere objecten. Benieuwd naar het hele verhaal?

6 groot
IMG 1131 2 Groot
Gert, zou je ons eens iets over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben 57 jaar, vader van 2 kinderen. Ik woon samen en heb 3 bonuskinderen en een kleindochter. Ik ben al ruim 30 jaar werkzaam in de schoonmaakbranche. Als hobby’s ben ik al vanaf de opstart grensrechter bij de beloften van FC Twente vrouwen, 3 jaar voorzitter van de Enschedese Karnavalsraad, 4 jaar bestuurslid Stichting Buddiez.  (https://buddiez.nl) en 5 jaar raadslid in de Gemeente Enschede.

IMG 1125 2 Groot
Wat is je functie en wat houdt deze precies in?

Ik werk nu ruim 4 maand bij Keus als Rayonleider Regio Twente. Ik ben samen met mijn team in de regio Twente verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele uitvoering van meerdere objecten. Ik houd mij bijvoorbeeld bezig met het inplannen van personeel, de ziek- en herstelmeldingen van medewerkers, urenregistratie, de klanten bezoeken en uiteraard de vinger aan de pols houden bij de klanten betreft het schoonmaakwerk. Dat doen we door middel van regelmatige kwaliteitsinspecties. Uiteindelijk zijn wij er om de kwaliteit van de schoonmaak te borgen bij de klant. Het maken van offertes, het aannemen en inwerken van nieuw personeel en het bestellen van schoonmaakmaterialen en -middelen behoord ook tot mijn taken. 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Door krapte op de arbeidsmarkt en natuurlijk niet te vergeten dat ook ons personeel vakantie en of verlof nodig heeft, werk ik veel mee. Ik ben continu bezig om een mooi team te creëren. Ik steek veel tijd in de medewerkers. Helaas nog teveel telefonisch maar door de krapte en de verantwoordelijkheden genoemd onder punt 2 moet ook ik dealen met de werkelijkheid.

IMG 1138 2 Groot
Werkplezier vinden wij super belangrijk! Wat vind jij het leukste aan je werk?

Omgaan met onze medewerkers en onze klanten. We hebben gemeenschappelijke doelen. Geluk in het werk, elkaar helpen, iedereen heeft zijn eigen goede capaciteiten. Samen moeten we daar naar toe werken. Ik als (leider) van ons team, ga naast en niet boven het team staan. De medewerkers zullen dit kenbaar maken bij de klanten en deze zullen daardoor respect krijgen voor de aanpak van Keus in deze lastige tijd.

Tot slot, wat wil jij iedereen die dit leest graag meegeven?

Blijf op elkaar letten in deze financiële en emotionele moeilijke tijd. Met een sterk en hecht team gaan we elkaar steunen. Je moet daarbij iets voor elkaar over hebben. En gaat het niet helemaal goed, dan moet er iemand zijn die ervoor zorgt dat het weer beter gaat. Er rust een zware last op onze schouders en het is goed dat ook wij onze emoties kwijt kunnen. Blijf met elkaar praten en zoek op tijd hulp indien nodig. Zeker met de aankomende feestdagen zullen weer veel emoties loskomen. Samen gaan we deze lastige tijd doorkomen en ik wens iedereen dan ook alle geluk in de aankomende tijd.