De werkplek van Merel

  • 14 november 2022
  • 3 min.
  • 05 december 2022

Merel die werkzaam is als recruiter verteld over haar werkplek bij Keus Schoonmaak. Dagelijks zoekt zij de beste kandidaten voor de openstaande vacatures. Benieuwd naar het hele verhaal?

5
IMG 0929 Groot
Merel, zou je ons eens iets over je zelf kunnen vertellen?

Ik ben Merel, 38 jaar en woon in Vaassen samen met Willem. Ik heb 3 kinderen: Sara (7), Alle (5) en Joep(2) en onze hond Pepper. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met de hond te wandelen. Sinds kort sport ik ook bij een sportschool en dat bevalt mij goed. Ik hou van eten, uit eten gaan, bakken en koken. Ik maak het liefst brownies en pasta´s. Een van mijn meest gebruikte apps op mijn telefoon is Pinterest. Heerlijk om ’s avonds op de bank mooie plaatjes over interieur en recepten te pinnen.

IMG 5299 Groot
Hoelang werk je al bij Keus? Wat is je functie en wat houdt jouw functie precies in?

Ik werk sinds januari 2022 bij Keus als recruiter. Dat betekent dat ik mij bezig hou met het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. De rayonleiding geeft bij mij aan als zij een openstaand object hebben. Dan ga ik op zoek naar een nieuwe medewerker die graag voor Keus wil werken. Dat kan via verschillende kanalen, maar we werken ook veel samen met uitzendbureaus. Sinds kort hebben wij onze eigen website voor alle vacatures en hier ben ik, samen met afdeling Marketing&communicatie, ook verantwoordelijk voor.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

’s Ochtends start ik met een praatje met collega’s en een kopje thee. Als eerste worden de e-mails behandeld die binnen zijn gekomen van kandidaten, rayonleiding enuitzendbureaus. Daarna kijk ik naar alle binnengekomen sollicitaties via diverse kanalen. Deze worden benaderd via mail of telefoon. Er wordt overleg gehouden tussen manager P&O en recruitment over alle stand van zaken. Samen met de rayonleiding kijk ik dagelijks naar alle openstaande locaties. Vaak is dat op kantoor, maar ook veel via de telefoon. Als er een gesprek wordt gehouden met een kandidaat op onze locatie, dan schuif ik aan om de kandidaat te voorzien van alle informatie. Ik zet nieuwe vacatures uit. Als er iets onduidelijk is of direct moet worden opgelost, loop ik bij bedrijfsmanagement binnen om overleg te houden.

IMG 0913 Groot
Werkplezier vinden wij super belangrijk! Wat vind jij het leukste aan je werk?

Dat geen dag hetzelfde is! ’s Ochtends weet ik nog niet wie ik ga spreken en hoeveel medewerkers ik blij kan maken met een nieuwe baan!  Daarnaast lachen we ontzettend veel op het werk en heb ik hele leuke collega’s.

Tot slot, wat wil jij iedereen die dit leest graag meegeven?

"je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten".